miercuri, 20 ianuarie 2010

Preot ortodox adera la masonerie

Preotul ortodox Alexandru Chisu, din Satu Mare a aderat anul trecut, pe 2 mai la Ordinul Sfantului Lazar, ordin subordonat "Cavalerilor de Malta", cunoscut ordin masonic.
Aderarea a avut loc in cadrul unei scurte slujbe catolice la care au luat parte clerici catolici membri ai ordinului, si episcopul catolic al Satmarului, Eugen Schonberger. Preotul ortodox a luat si el parte la slujire, rugandu-se si cuvantand alaturi de papistasi. In plus, a fagaduit prin juramant ca va urma instructiunile "marelui maestru si a marelui prior". Mantionam ca alaturi de el a intrat in ordin si sotia sa, preoteasa Maria Chis. Citez dintr-un articol din presa locala care anunta evenimentul: "Sâmbătă, 2 mai, la ora 16, la Catedrala Romano-Catolică din Satu Mare va avea loc ceremonia de învestire a noilor cavaleri a ordinului Sfântul Lazăr din Ierusalim.
Tiberiu Schupler - directorul economic al Episcopiei Romano-Catolice, parohul comunităţii germane, István Ádámkó - directorul Grupului Şcolar Teologic Romano-Catolic “Hám János”, preotul ortodox Alexandru Chiş şi soţia sa, Maria Chiş, vor fi învestiţi, devenind astfel membrii ordinului cavaleresc Sfântul Lazăr din Ierusalim, care este un ordin cu profil social-caritativ. Pot deveni cavaleri ai acestui ordin membrii comunităţii care prin viaţa lor dau dovadă de sensibilitate socială, lucrează pentru ajutorarea celor săraci şi necăjiţi, promovând valorile creştine. În judeţul Satu Mare, până acum, ordinul a avut un singur membru: părintele Francisc Ágoston, parohul bisericii romano-catolice din Beltiug. Ordinul mai are reprezentanţi în Transilvania şi Iaşi.
Cavalerii ordinului lucrează împreună pe anumite programe, ajutând copiii şi familiile aflate în situaţie socială dificilă. În judeţul Satu Mare, la ora actuală, Ordinul cavaleresc Sfântul Lazăr ajută la înfiinţarea unui centru de integrare pentru familiile sărace, la Carei.

La ceremonia de învestire din 2 mai vor fi prezenţi Axel Mittälstadt, prior de ordin din România, membrii ordinului din toată ţara, precum şi invitaţi din Germania şi Irlanda."

Am readus in actualitate acest eveniment abia acum pentru ca in aceste zile acest preot a facut prima actiune fatis ecumenista, odata cu "Saptamana de rugaciune pentru unitate crestina". Trebuie spus ca in Episcopia Maramuresului si Satmarului nu au avut loc astfel de evenimente sau manifestari ecumeniste care sa aiba binecuvantarea IPS Justinian sau a PS Justin nici anul acesta si nici in trecut. Probabil insa, dintr-un adanc simtamant ecumenist, sau, poate la indemnul "marelui maestru" al ordinului, preotul Chisu a profitat de ocazie. Astfel, a invitat pentru fiecare din serile acestei saptamani cate un cleric al altor culte din Satu Mare, care sa asiste la "vecernia" da 15 minute pe care o face la biserica lui, dupa care ii da cuvantul. In cuvantul de invatatura de duminica in care a anuntat manifestarea, a specificat ca, indiferent de confesiune, "avem un singur Dumnezeu si rugaciunea trebuie sa fie una singura, pentru ca preotii au fost cei ce au separat religiile". No comment....

Mai trebuie spus ca Episcopia Maramuresului si Satmarului a fost sesizata de actele preotului mason atat privind aderarea la ordinul masonic, cat si in legatura cu manifestarea ecumenista. Asteptam o reactie din partea Episcopiei...


8 comentarii:

  1. SA VEDEM FRATILOR,CATI DINTRE NOI CLERICI,VOM RAMANE PANA LA CAPAT IN DREAPTA CREDINTA.DE CE SPUN ACEST LUCRU?PENTRU CA PE INTERNET SUNTEM TARI SI BUNI PE POZITII,DAR DACA CINEVA NE-AR CERE SA MURIM PT ORTODOXIE,AM FACE-O,LASANDU-NE FAMILIA SI PRIETENII?ASTA SA NE FIE O MARE INTREBARE PT TOTI,DUMNEZEU SA NE AJUTE,SA NE DEA PUTERE SA MURIM DE VA FI NEVOIE MUCENICESTE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ori care om cu dragoste de Dumnezeu,nu va renunta niciodata la credinta adevarata la Cel ce si-a dat viata pentru el,ci mai degraba va muri el pentru credinta adevarata si pentru DUMNEZEU!!!DUMNEZEU SA NE AJUTE IN VREMURILE CARE VIN...

    RăspundețiȘtergere
  3. RUSINE,RUSINE, RUSIN-E ATI DEPUS UN JURAMANT DUPA CE ATI TERMINAT FACULTATEA DE TEOLOGIE PE CARE L-ATI MANJIT -DATI-VA HAINA PREOTEASCA JOS CA NU O MERITATI ORI CU MASONII ORI CU DUMNEZEU,ORI CU DRACU ORI CU DUMNEZEU ALEGETI DOMNULE CHIS SAU MAI BINE SPUS ATI ALES DEJA
    ATUNCI VA PUN O INTREBARE ORI ORTODOXIE ORI MANSONERIE DIN NOU REPET ORI CU DUMNEZEU ORI CU DRACU CACI CU AMANDOUA NU SE POATE

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim
    "Rusine, rusine ..."
    Domnule noi crestinii nu trebuie sa judecam pe fratele nostru, ci cand il vedem cazut sa ne rugamm pentru el sa se indrepte(sa se pocaiasca) "inima smerita D-zeu nu o va urgisi". Ce facem noi aruncam cu pietre sau ne rugam pentru iertare.

    Doamne Iisuse hristoase Fiul Lui D-zeu miluieste-ma pe mine pacatosul si pe toata lumea ta

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu vreau sa iau apararea nimanui....dar nu asa se manifesta masonii. Steaua de pe hainele lor nu e steaua lui David, nu e semn masonic. Justinian nu a binecuvantat acel ritual de cavaler pt ca nu e nevoie de aprobarea lui. Justinian nici nu a zis ca e ceva rau in asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Files (1714KB) | Download All

    * 12333 005.jpg12333 005.jpg
    * 12333 006.jpg12333 006.jpg
    * 12333 007.jpg12333 007.jpg
    * 12333 008.jpg12333 008.jpg
    * 12333.jpg12333.jpg

    Va rog sa-mi dati un raspuns cat de repede posibil !!!
    Multumesc
    o zi placuta !!! Dragi Romani de pretutindeni si de ori-unde va aflati, Intradevar este uimitor sa ajungi in situatii f grele asa cum am ajuns eu, este f greu cand ajungi sa ceri ajutoor, si totusi cand disperarea te apasa trebuie sa o faci si pe asta, iaca eu am suferit de doua ori infarct miocardic antero-septal, si tot de doua ori am suferit accidente vasculare din trunchiul cerebral, partial sunt paralizat,, am ajuns sa merg 30-40 m apoi sa fac o pauza si iar sa mai merg putin, si iaca asa-i viata mea, am Diabet si fac injectii cu insulina de 4 ori pe zi tot restul vieti mele, am nevoie de tratament ptr bolile de care eu sufar, care ma costa f mult iar eu nu pot trai fara medicamentele de care eu am nevoie,, am sotia f bolnava cardiovascular si are si ostroporoza i-se macina oasele, amindoi nu putem efectua nici un fel de activitate, traim amindoi doar dintro singura pensie carei pe caz de boala in valoare de 500 lei si alte venituri nu mai avem, stie bunul dumnezeu ce fel de viata chinuita ducem noi doi,, ducem lipsa de lemne pt foc ,de alimente si medicamente, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oameni cu suflet bun ptr dumnezeu sa ma ajute si pe mine din putinul lor, cu ce vor ei iar eu ma voi ruga lui dumnezeu ptr sanatatea fiecaruia si bunul dumnezeu sa le rasplateasca asa cum stie el la fiecare pt gestul lor omenesc. Dumnezeu insusi se socoteste indatorat catre cei care fac milostenie semenilor lor. -Daca suntem milostivi fata de aproapele nostru , noi insine vom primi milostenie. -Dumnezeu ocroteste si iubeste pe omul milostiv si iubitor de semeni. Dragii mei eu sunt persoana cu handicap si primesc un ajutor din partea statului roman in valoare de 33,5 lei lunar. iar ptr a primi acel ajutor a fost nevoie sa-mi deschid cont la banca: RAIFFAISEN BANK cu nr ro93rzbr0000060001059026 in lei pe nume mihai feraru, iar o doamna de la acea bana mia deschis un cont si in euro cu nr ro72rzbr0000060004438690 cod swift rzbrrobu eu pot fi contactat la nr tel 0761887298 DOAMNE AJUTA A-R

    RăspundețiȘtergere
  7. Rar am vazut atata ignoranta si bigotism. mai cititi inainte sa vorbiti. Ordinul Sfantului Lazar este un ordin profund crestin din care initial faceau parte numai leprosi si care are si azi ca obiectiv ingrijirea nefericitilor cu aceasta boala. Este un ordin de tip ecumenic si cred ca atata timp cat credem in Dumnezeu si fiul sau Isus Hristos, trebuie sa ne unim si nu sa ne dezbinam. Nu e subordonat sub nici o forma cavalerilor ioaniti(ospitalieri, de Rhodos, de Malta) fiind mult mai vechi ca acesta. Ordinul de Malta, mai idiotule care scrii nu poate fi masonic din simplul motiv ca e subordonat papei. Asa ca rog dobitocii care n-au citit decat povesti nemuritoare sa-si vada de prostia lor mai departe sau sa plece din tara asta, caci ei au adus nenorcirea basista peste noi prin prostia lor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ordinul de Malta, masonic ?! Un ordin monahal catolic, masonic ?! Aloooo !! Trezirea la realitate, tovarăşi !

    Mâine poimâine, o să descoperim că şi franciscanii sunt un soi de masoni.

    Mare e grădina lui Dumnezeu, şi multe dobitoace adăposteşte...

    RăspundețiȘtergere